Ik ben Lieven D’hont, ondernemer in deeleconomie. Mijn missie is mensen en bedrijven aanzetten tot gedeeld gebruik van producten. Dat is één van de oplossingen voor overmatige consumptie. 

Waarom?

Tachtig procent van onze producten gebruiken we minder dan één keer per maand. Denk aan een boormachine, een reiskoffer of een partytent. Die producten lenen of huren is voordeliger dan kopen en het is ook beter voor het milieu en het klimaat. Want hoe meer we delen, hoe minder producten nodig zijn. Minder producten betekent minder gebruik van grondstoffen en dus minder CO2-uitstoot. Zeker als je leent of huurt van iemand uit je buurt! 

Hoe?

Ik ben de bezieler van het deelplatform Peerby in ons land. Met 32.000 leden en meer dan 1.000 deelvragen per maand is Peerby dé referentie voor gedeeld gebruik. Met Freefloat leren producenten hoe deelbare producten in de markt te zetten. Ook zet ik mijn schouders mee onder projecten zoals het deeldepot voor kinderfietsen “Opwielekes” en “Repair&Share” dat repareer- en herstelinitiatieven samenbrengt.

Stel je vraag hier:

Lieven D'HONT, ondernemer in de deeleconomie